top of page

za 22 apr

|

Gent

Rondleiding Wintercircus door BARO

Bij de derde Monumentenprijs, die de GVSALM samen met de stad Gent – Dienst Stadsarcheologie en Monumentenzorg – heeft georganiseerd, werd de renovatie van het Wintercircus door zowel de publieksjury als de vakjury bekroond als winnaar. Goede reden om eens een bezoek te brengen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Rondleiding Wintercircus door BARO
Rondleiding Wintercircus door BARO

Tijd en locatie

22 apr 2023, 10:00 – 23 apr 2023, 12:00

Gent, Miriam Makebaplein, 9000 Gent, België

Over het evenement

Bij de derde Monumentenprijs, die de GVSALM samen met de stad Gent – Dienst Stadsarcheologie en Monumentenzorg – heeft georganiseerd, werd de renovatie van het Wintercircus door zowel de publieksjury als de vakjury bekroond als winnaar. Het Wintercircus heeft een rijke maar ook bewogen geschiedenis achter de rug. Na WO2 kwam het in handen van Ghislain Mahy, die er de fameuze Fiat garage in huisvestte, waardoor het oorspronkelijke interieur van het circus verdween. In 1978 sloot hij de garage, maar gebruikte het complex voor de opslag en herstel van zijn enorme collectie oldtimers. Begin 21ste eeuw kwam het geheel leeg te staan, met alle gevolgen van dien.

In 2005 kreeg Sogent de opdracht van de stad Gent om het complex te renoveren. In 2011 lanceert Sogent een studieopdracht voor het ontwerp van de voormalige garage. Het concept van architectenbureau AKT uit Rotterdam en de Gentse aNNo-architecten wordt geselecteerd.

In 2016 werd het architectenteam BARO – SUMProject aangeduid om het concept verder vorm te geven en de uitvoering te leiden. BARO-SUM kreeg de vrijheid van sogent om het concept grondig bij te sturen. Het behoud van de historische gelaagdheid, de verhaalwaarde van veel herkenbare, historische elementen en de ruige charme van het gebouw waren de leidraad voor het ontwerp.

Ondertussen is de belangrijkste renovatiefase achter de rug. Goede reden om eens een bezoek te brengen aan dit toch wel merkwaardig complex.

Onder leiding van architect Geert Willemyns van BARO, projectleider ontwerp en uitvoering, krijgen we een inzicht in de vele aspecten van de renovatie van dit gebouw.

Praktische info:

Inschrijven vóór 10 april 2023 (VOLZET) De activiteit is gratis voor GVSALM-leden. Niet-leden betalen 5 euro bij aanvang van de rondleiding (cash, payconic of bancontact).

Deel dit evenement

bottom of page