top of page

za 25 mrt

|

Mechelen

Daguitstap naar Mechelen

Onder leiding van enkele medewerkers van de dienst Monumentenzorg van de stad Mechelen wandelen we door de volledig heraangelegde binnenstad.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Daguitstap naar Mechelen
Daguitstap naar Mechelen

Tijd en locatie

25 mrt 2023, 10:30 – 17:00

Mechelen, Mechelen, België

Over het evenement

Met de GVSALM willen we een vroegere traditie weer in ere herstellen, door regelmatig een daguitstap te organiseren. De keuze voor dit jaar is gevallen op de stad Mechelen, die de laatste jaren een ware metamorfose heeft gekend. Onder leiding van enkele medewerkers van de dienst Monumentenzorg van de stad Mechelen wandelen we door de volledig heraangelegde binnenstad. Mogelijke aandachtspunten zijn het beheersplan van het begijnhof en de gerestaureerde begijnhofkerk, de nieuwe bibliotheek in het Predikherenklooster en eventueel ook de kerk, herinrichting van het Hof van Busleyden, de herbestemming van de oude stadsfeestzaal tot cinéma Lumière, een toelichting over de Kruidtuin, een wandeling langs de Dijle-oevers, de herbestemming van de Heilige Kerstkerk, de muurschilderingen van St-Jan, de tuin van de aartsbisschop, het Schepenhuis enz. We spreken af ter plaatse om 10u30 aan het station van Mechelen. Daar wordt kort een woordje uitleg gegeven over het stationproject en de impact op het spoorwegerfgoed. Dan gaan we richting centrum, en is er onder meer een tussenstop in de Hanswijkbasiliek.

We voorzien rond 13u een middagpauze voor een vrije lunch in de Vleeshalle waar verschillende standhouders diverse maaltijden aanbieden. https://www.devleeshalle.be/nl/over/

Inschrijven verplicht. De activiteit is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Niet-leden betalen 5 euro bij aanvang van de rondleiding (cash of payconic, geen bancontact).

Bron: Foto toerisme Vlaanderen

Deel dit evenement

bottom of page