Gentse Vereniging voor Stad Archeologie Landschap Monument

Ondertussen loopt de tweede fase van de restauratie van de Boekentoren van de Gentse Universiteit. Na het graven van een ondergronds depot om er alle boeken uit de toren te kunnen in bewaren, is de aannemer Tijdelijke Vereniging CEI De Meyer/Renotec volop bezig met de uitvoering van de gevelrestauratie van het gedeelte aan de Sint-Hubertusstraat.

Tegelijkertijd wordt daar ook het interieur met o.m. een leescafé aangepakt. Later volgt uiteraard nog de restauratie van de vleugel aan de Rozier, en de toren zelf met de belvedère. In principe is het einde voorzien eind 2017.

De architecten Robbrecht en Daem laten zich omringen door een multidisciplinair ontwerpteam voor het bouwhistorisch onderzoek, de stabiliteitsstudies en de opvolging van de werken. Hoog tijd om de werf eens te bezoeken. Samen met de aannemers zullen de ontwerpers ons een blik gunnen op de stand van zaken. We kunnen een korte historiek, en vooral de restauratieopties leren kennen. De uitvoering ervan is indrukwekkend, en dus zeker een bezoek waard.

Aangezien de werf niet zo makkelijk toegankelijk is, en het aantal bezoekers enigszins beperkt, vragen we in elk geval vooraf in te schrijven. Het bezoek gaat door op zaterdag 21 maart om 10 u. Zorg in elk geval voor goede stapschoenen. We spreken af op de hoek van de Sint-Hubertusstraat en de Sint-Amandstraat.

Praktisch:

Datum: 21/03/2015
Aanvang: 10u 
Locatie: hoek Sint-Hubertusstraat - Sint-Amandstraat

Inschrijvingen bij:

Georges Antheunis tussen 9.00 en 10.00 uur via het nummerr 09 266 57 71, of via mail (voorkeur) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor leden gratis, voor niet-leden 5 euro.