Gentse Vereniging voor Stad Archeologie Landschap Monument

Stadsarcheologie. Bodem en monument in Gent. 1977 – 1999

De hele reeks van het tijdschrift Stadsarcheologie. Bodem en monument in Gent verschenen tussen 1977 en 1999 staat hieronder digitaal ter beschikking. Dit is een vat aan informatie dat ontsloten wordt. Door het gemakkelijk toegankelijk maken van deze historische en archeologische informatie over de stad Gent helpen we het historisch onderzoek en zijn vorsers een stap  vooruit.   De in totaal 74 tijdschriftnummers werden gescand en in pdf-vorm gegoten. Er werd geopteerd voor tekstherkenning zodat je binnen de teksten kan gaan zoeken op lettergroepen en je snel de gewenste informatie vindt. Ook de illustraties, technische tekeningen van archeologica en bouwelementen, plannen en profielen moesten bruikbaar en dus scherp zijn. Dit heeft als nadeel dat de bestanden vrij zwaar zijn. Het is aan te raden de nodige nummers eerst naar je plaatselijk station te downloaden. Bij sommige browsers zorgt dit voor problemen (Internet Explorer) andere werken vlot (Google Chrome, Mozilla Firefox).

In 1994 werd een tijdschriftnummer gewijd aan een index die alle voorafgaande jaren beslaat. Deze index staat als eerste geplaatst om je zoektocht nog te vergemakkelijken.

Bij overname van gegevens of illustraties vraag je best de toestemming van de auteur(s) en/of betrokken instantie(s).

De recente ontwikkelingen op terrein en in het denken over stad, archeologie, landschap en monument kan je lezen in de nieuwe reeks Archeologisch onderzoek in Gent, een uitgave van de GVSALM te verkrijgen in de Stadswinkel.