Gentse Vereniging voor Stad Archeologie Landschap Monument

Op 3 oktober 2015 vindt de jaarlijkse thematocht plaats. Het wordt een stevige wandeling in een uniek historisch natuurgebied: de Assels te Drongen. Of wat er van rest nu de Belgische Spoorwegen een verdubbeling van de spoorlijn Brussel – Oostende gerealiseerd hebben en nu de implementatie van een villawijk volgens het BPA ‘Drie Leien’ vorm krijgt. Gelukkig is er nog Natuurpunt-Gent en de Vlaamse Landmaatschappij.

Het thema van de wandeling is de landschappelijke en (bouw)historische rijkdom van een door de Gentenaars vergeten en verborgen meersgebied in de winterbedding van de Leie, en een ontginningskouter op de centrale donk met enkele eeuwenoude boerderijen.

Gezien het seizoen -begin oktober- en er een zestal km op het programma staan, is stevig schoeisel aanbevolen (en wellicht ook regenkledij of regenscherm).

Er zijn één of twee rustpauzes voorzien in een café onderweg.

Om organisatorische redenen ziet GVSALM af van de gebruikelijke voorafbetaling via overschrijving voor het traditionele etentje “op een verrassende locatie” na de tocht. Daarom stellen we voor dat de deelnemers die dit wensen, bij de start of tijdens de tocht afspreken, waarna het bestuur zorgt voor bevestiging van reservatie in het restaurant. Voorlopig wordt de kostprijs geraamd op 30€ zonder drank.

Parkeergelegenheid in de Veerstraat of over de Pontbrug in de Goubaulaan.

Met de bus 17 en 18 te bereiken, afstappen bushalte Drongenplein.

Vanaf de Dampoort, St.Jacobs, Korenmarkt is er elke 15’ een bus.

Deelname voor GVSALM-leden is gratis. Niet leden betalen een bijdrage van 5 €.


contactpersonen: Frank Gelaude en Guido Deseijn

 

datum: 3/10/2015
aanvang: 13:30u
locatie: op het einde van de Veerstraat, Drongen